Skip to content

Tekemistä ja toimintaa riittää keskikesälläkin

Keskikesä lähestyy ja lomakausi on pyörähtänyt monessa paikassa jo käyntiin. Tästä huolimatta Tampereelta löytyy monipuolista mukavaa tekemistä kesäiseksi ajanvietteeksi. Esimerkiksi Keinupuistokeskuksen lähitorilla Hervannassa kokoontuu säännöllisesti kolme eri ryhmää myös heinäkuun ajan. Liikettä niveliin -ulkopeliryhmä kokoontuu tiistaisin klo 9. Kyseessä on kaikille avoin ja maksuton ryhmä, jossa pelataan kaiken kuntoisille soveltuvia pihapelejä. Iloa musiikista -ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 12:30 sekä puistojumppa-ryhmä puolestaan torstaisin klo 10. Puistojumppa-ryhmässä on sadevaraus, ja sateen sattuessa kyseinen ryhmäkerta perutaan. Lisätietoa ryhmistä sekä Keinupuistokeskuksen lähitorista klikkaamalla linkistä.

Monen kesäperinteisiin kuuluu esimerkiksi kesäteatteri tai tansseihin osallistuminen. Keinupuiston lähitorilla on mahdollista päästä nauttimaan näistä molemmista perinteikkäistä kesämenoista. Heinäkuussa lähitorilla on luvassa teatteriesitys ”Onko kukaan nähnyt punaista?”. Lisätietoa teatteriesityksestä saat täältä. Tanssien pyörteisiin Keinupuistokeskuksessa päästään puolestaan keskiviikkona 13.7. klo 13:30. Tansseihin on vapaa pääsy. Pääset näkemään lisätietoja tapahtumasta täältä.

Härmälässä sijaitsevassa Kuuselakeskuksessa on puolestaan mahdollista päästä osallistumaan kulttuuriluotsien neuvontahetkeen torstaina 30.6. klo 12–13.30. Voisit erityisesti hyötyä kulttuuriluotsien kanssa keskustelusta, jos haluaisit esimerkiksi kuulla kulttuurikohteista Tampereella tai kaipaisit vapaaehtoista kaveria mukaasi esimerkiksi museoon tai taidenäyttelyyn. Lisätietoja kulttuuriluotsien neuvontahetkestä löydät täältä.

Liikunnan maailmaan on mahdollista päästä kesälläkin Nääsvillen 70+ -kuntosalilla. Kuntosali on avoinna myös kesällä 2022. Paikalla on aina ohjaaja, joka ohjaa kävijöitä laitteiden käytössä. Ennen paikalle saapumista tulisi vapaita paikkoja tiedustella ohjaajalta numerosta: 050 341 4916. Harjoituksia järjestetään kuntosalilla tiistaisin ja keskiviikkoisin. Lisätietoja kuntosalista löydät Nääsvillen sivuilta tästä osoitteesta.

Myös aivoja on mahdollista päästä kesällä treenaamaan. Kesällä muistia pääsee harjoittamaan Tammelan lähitorilla maanantaisin klo 10–11, sekä Nekalan lähitorilla torstaisin 30.6., 7.7. sekä 14.7. klo 15–16. Nekalassa aivotreenit pidetään ulkona, jos sää sen sallii. Ryhmässä tehdään yhteisesti muistiharjoitteita. Tämän lisäksi ryhmänohjaajalta on mahdollista kysyä ohjausta ja neuvontaa muistiin liittyen.

Lisäksi suosittelemme erilaisiin kesäisiin tapahtumiin tutustumista seuraavalla sivulla: https://tapahtumat.tampere.fi/ Sivustolta löydät kootusti erilaisia mukavia tapahtumia Tampereella, liittyen esimerkiksi kulttuuriin ja liikuntaan.

Edellä mainittujen lisäksi vinkkejä mukavasta tekemisestä kesäpäiville voi kysellä meiltä Kotitorilta. Olemme auki läpi kesän: Puhelimitse tavoitat meidät arkisin 8–16.30, sekä palvelupisteellämme Frenckellinaukiolla voit vierailla arkisin 9-16.30.

Toivotammekin kaikille oikein mukavaa ja aurinkoista kesää!
Kuvan lähde: Pixabay (pixabay.com)