Skip to content

Kohtaa mut - Kehitysvammaisten ihmisten oikeuksien viikko 1.-7.12.

Joulukuussa nostetaan esille kehitysvammaisten ihmisten oikeuksia. Kehitysvammaisten Tukiliitto yhdessä paikallisyhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa tuo esille tärkeitä teemoja, joihin kuuluvat ihmisten asenteet toisiaan kohtaan ja kohtaaminen arvostavasti. Teemaviikko kulkee iskulauseilla ”Kohtaa minut” ja ”Sun asenne - mun elämä”.

Lisää teemaviikosta löytyy sivulta Teemaviikko 1.–7.12.2022 | Tukiliitto

Me Kotitorilla haluamme myös nostaa näitä tärkeitä teemoja esille. Meillä kaikilla on oma arvokas elämä, ja meidän kaikkien kuuluu saada arvostavaa kohtaamista, sukupuoleen, kulttuuriin, sairauteen, vammaan tai väriin katsomatta. Olipa kohtaaminen sitten lyhyt tai pitkä - on tärkeää olla toiselle läsnä ja kuunnella. Kohtaaminen voi olla sanallista tai sanatonta ja myös kosketuksella voi osoittaa kohtaavansa toisen ihmisen.

Kohtaamme arjessa paljon ihmisiä esimerkiksi kaduilla ja kaupassa. Hymy vieraalle ihmiselle voi merkitä todella paljon ja sytyttää valon palamaan toisessa ihmisessä. Haluamme kannustaa jokaista pohtimaan missä tilanteissa kohtaamme muita ja voisimmeko tuoda toiselle iloa ja lämpöä pysähtymällä, katsomalla, kuuntelemalla ja hymyilemällä? Valoa sinun päivääsi! 💙